Skip to content

Beyond

juni 25, 2012

Vad döljer sig bakom nästa gren, nästa blad nästa tallbarr? Den frågan och lusten att upptäcka driver nog många inklusive mig.

Genom 2 element, en förgrund och en bakgrund blir ett fokusen till något mer än bara ett objekt….

Och att sätta sig mitt ner i vildväxande irisar och mötas av ett kraftigt plums intill, bara för att i nästa sekund se en stoooor bäver? Ja då är man rätt lycklig:-)

Jag har besökt ”min” plats i Surte vete gud hur många gånger – otaliga iaf och någon skymt av bäver eller bäverbo har jag då rakt inte sett trots att jag besökt minsta vrå runt och bredvid favortsjön! Strömstare och korpar och rådjur har jag nästan ramlat in i en gång högt där uppe på berget. Men aldrig en bäver! Och så häromdagen hade jag nästan satt mig på en! Jösses…. så paff jag blev! Och vad fin den var, med en mjuk tjock kropp som sjönk som en sackosäck när den kravlade upp och satte sig på berget på motsatta sidan.

Så där fick jag en lärdom – man vet aldrig vad som dyker upp när man smyger i bakgrunden:-)

I helgen tog jag mig friheten att besöka botaniska trädgården i Göteborg. Kall och eländigt, men fullt med folk för det – irriterande nog *suck*.  Folk är tuffare än jag trodde – attans;-)

För, jag bryr mig inte såååååå himla mycket om att kravla mitt på gatan med kameran i näven, egentligen. Tvärtom är det rätt kul att ”skämma ut mig”, dvs utmana obefogade inre förbud. De kläder jag bär är alltid alltid smutsiga, jag KAN inte hålla mig ren, det är helt enkelt ett faktum. Men gränsen går då folk måste kliva över mig på marken – ehum.

Så det fick bara bli 4 timmar där, det hade lätt kunnat bli det dubbla …..om jag kunde kravlat i fred;-)

The eye

Ogräs framför fönsterbleck

Frågan är vad hon gör.. kvinnan. Tvättar, eller dräper?

Advertisements
20 kommentarer leave one →
 1. juni 25, 2012 10:33 e m

  Alltid lika njutbart, härligt att du kravlar runt bland de små, du får se mycket fint och tack vare det å får vi oxo se det:) Jag tror att hon tvättar för inte vågar ho väl dräpa när ansiktet till hö i bild ser henne:)?
  Livsfarligt att titta på dina bilder, längtar alltid hem till Sverige när jag ser dom, även om det finns så mycket fint här oxo. Men det som är här sätter liksom inte minnet igång på samma sätt. Inte än i alla fall:)

  • juni 26, 2012 5:45 f m

   Tack så mycket Agneta, det värmer:-) Och inte fick jag en enda fästing heller från de båda turerna? Its a miracle!!:-)) Dom sugs till mig annars de rackarna…. grr.
   Haha ja vi säger att hon tvättar;-)
   Det låter bra, det är nog med hemskheter i världen som det är idag.
   Förstår din hemlängtan, men om du hade flyttat hem igen, tror du inte minnerna från USA hade kommit då?
   Man vet så väl vad man inte har, än det man faktiskt har? Nu är du iof en person som verkligen tar vara på livet och nuet så det där gäller INTE för dig;-)

   Jag kan trösta dig med att det har varit kyligt och regnig sommar hittills – ni har nog betydligt bättre väder än vi;-)

   Kram Anna

   • Agneta Viklund permalink
    juni 26, 2012 6:37 e m

    Jo du har rätt i det att minnena härifrån kommer nog när/om jag flyttar hem. Har nog alltid varit en sån som är i nuet och upplever det gör jag verkligen.Bra att du påminde mig:):)
    I helgen var jag på en tvådagarskurs för att lära mig hur man gör Platinum Palladium Printing. Det var himla intressant så nu e jag full av ideer, vilket jag egentligen är för det mesta. Det kan vara lite svårt att ha en jäkla massa ideer om man inte fullföljer dom:) Försöker sovra…haha…lyckas ibland:)
    Det svåra är att Måsar är så väldigt vackra i färg! Men jag har ju andra bilder oxo……så kanske…..se där, nu var ideerna igång igen:)
    Jag skickar soliga varma hälsningar och ett helt underbart väder till dig.

    Kram Agneta.

   • juni 27, 2012 5:34 f m

    Oj det lät spännande!! Vågar man fråga hur det fungerar?`Med risk för att trigga din kreativitet ännu mer måste jag berätta om något jag såg på tv häromdagen, en kvinna i tyskland har jag fr mig som sänker ner zinkplattor insvepta i tyg ner under vattnet så att dom blir typ behandlade efter månader – upp kommer ett fräckt resultat som hon använde att trycka med:-) Det ÄR ju himla roligt att lära sig nya saker och sedan känna att man behärska det – förstår din skaparlust helt o hållet även om jag själv är mindre bra på att anamma den – iaf inte när det gäller nya saker.
    De soliga hälsningarna hjälpte tror jag minsann! Strålande sol var det hela dagen igår och hoppas verkligen sommaren kommer åter efter det regnväder som skall passera återigen.
    Kram Anna

 2. evalena permalink
  juni 26, 2012 4:05 f m

  Vilka fantastiska Bilder vännen. Dom får mig att må bra.
  DU ÄR BÄST
  Kram

  • juni 26, 2012 5:40 f m

   Men så härligt!!
   Tänk om man kunde hitta ett recept på måbra-bilder ?
   DÄR har man en betalning som heter duga:-)
   Tack så mycket vännen för att du kikade in och gillade det du såg. Idag är det värme och sol! Hoppas du är ledig och får en toppendag!
   Kram

 3. juni 26, 2012 7:03 f m

  – Halloj i väster.
  – Makalöst vackra bilder !
  Om jag ens skulle komma i närheten av det, så skulle jag gärna ha gräsfläckade kläder….
  – Ha det så bra därborta !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida…:o)

  • juni 26, 2012 9:02 f m

   Men hej Henning!:-)
   Vad rolgit att du tyckte om de prunknande blommiga.
   Haha, nog bär man egentligen fläckarna med en dåres stolta banrnslighet, det måste medges…. Det är ju ett tecken på att man en gång varit där ute, i naturen?;-)
   (Dock inte så det gränsar till sanitär olägenhet – där går gränsen.)

   Ha en fläckfull fortsatt skön sommar – du och blondin Ida:-)

   Mvh Anna

 4. Tommie Öberg permalink
  juni 26, 2012 8:06 f m

  Beyond!

  Vilka underbara bilder man blir så upprymd av allt det sköna som man egentligen bara går förbi utan att ägna en tanke åt denna skönhet som runt omkring oss.

  Tack för denna gång återkommer fler gånger för att beskåda dina verk…………
  Mvh Tommie.

  • juni 26, 2012 8:56 f m

   Hej Tommie – välkommen! Här med:-)
   ja, genom makrolinsen är det sannerligen lätt att glömma tid och rum, allt bli makalöst vackert och spännande när man kikar genom den…. Jag vet inte om du äger ett sådant, men om inte så rekomenderar jag dig starkt att införskaffa ett – roligare hobby får man leta efter:-)

   Mvh Anna

 5. Åke permalink
  juni 26, 2012 3:51 e m

  En ren njutning som vanligt när det kommer nya inlägg från dig. Vilka färger och former!! Önskar jag hade mer tid för foto för det kliar verkligen i avtryckarfingret efter dina botaniska utforskningar. 🙂

  • juni 27, 2012 5:28 f m

   Tack så mycket Åke – roligt att du kikade in:-)
   Jag läst att du inte hade så mycket tid numer för foto? Tråkigt, men dina bilder blev ju mycket bra utan en ”riktig” kamera och många använder sig ju av mobilen idag för att fota med, det har nästan blivit en folkrörelse ju.-) Önskar dig en skön sommar med mer tid helt enkelt;-)
   Mvh Anna

 6. juni 26, 2012 5:35 e m

  Lika vackra bilder som alltid! och så roligt att läsa om ditt möte med bävern!!

  • juni 27, 2012 5:30 f m

   Vad roligt att du gillade dom Ingalill, det glädjer mig:-)
   Jamen visst förstår du – att jag inte höll på att smälla av! Bäver har jag aldrig sett varken förr eller senare i verkligheten, kanske har Du det? Vi åkte till samma plats igår hela familjen för att försöka se den igen, men den var pust väck:-(
   Jag hoppas den hade hittat en lugnare plats där den kunde gnaga i lugn o ro:-)
   Mvh Anna

 7. juni 27, 2012 6:09 f m

  Vilken sprakande färgkavalkad, nummer 2 blir dock min favorit … Ha de Thorten

  • juni 27, 2012 8:04 f m

   Ja naturen fullkomligt exploderar ute i omgångar nu. Man får nästan panik vid insikten om hur fort tiden faktiskt går, kanske har det med åldern att göra men så fort som det går nu har det nog aldrig känts tidigare. Eller så har jag glömt hur det kändes tidigare:-)
   Roligt att 2:an föll dig i smaken, man tackar 😀
   Mvh Anna

 8. juni 27, 2012 5:02 e m

  Finfint som vanligt!

 9. juni 29, 2012 7:00 e m

  Kul att se Eryngium här också, bloggade precis ett inlägg om den trevliga växten. Du har dock lyckats bättre med skärpan än jag!

  • juni 29, 2012 7:21 e m

   Ahh är det så den taggiga saken heter? Botaniska trädgården i Gbg bjuder på mycket spännande i fotoväg, men måste erkänna att det är inte så ofta jag imnns namnen på det jag fotar *s*
   Vad kul att du lär mig lite nytt Anna!
   Får gå in på din sida och kika efter kanske ännu mer info om växten:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: