Skip to content

Älskade tålamod

juni 28, 2015
_MG_4836_s

Fancy bear med a hat (Lupin rakt uppfrån med nyckelpiga på väg nerför stammen)

Vi hade tur under midsommarens hemfärd från grebbestad. Andra hade inte detsamma kunde vi krasst konstatera när köerna ringlade sig allt längre på vägen bredvid vår.

Inne i vår bil tävlade vi om att snabbast kunna hitta alternativa vägar utan orange och rödmarkerade streck. Endast en extra halvtimme fick vi lägga totalt vilket får anses som ett mycket gott resultat av vårt samarbete.

Det har dock sina nackdelar med en uppkopplad son i baksätet som nitiskt granskar varje hastighet hans föräldrar kör i. Ehum…

Ja det vill till att ha tålamod många gånger. Som när vädret inte riktigt vill sig, värme som uteblir, ungdomar som skall spela klart, toaletter som ockuperas på morgonen.. Men vet ni? Jag är oändligt glad för att dom finns där. De tålamodsprövande tillfällena.

Som där och då i bilen? Vilket underbart tillfälle, som kunde ha blivit irritation och ilska men istället blev något roligt och kul.

Dom där underbara ungarna har en tendens att göra vårt liv just roligt och kul, utan att de är medvetna om det. Den äldste är nu så gammal att hans vänner börjar få barn och igår var det dags för dop. Gåvan valde han ut själv, ett spel han själv mindes med värme från då han var liten.. det var just lite tålamodsprövande. Just därför var det roligt då han fick kämpa lite extra, samt fick lära sig gåvan av att inte ge sig och uppleva glädjen då han faktiskt lyckades med ett uppdrag. Barnsligt, roligt, stimulerande och en läxa för livet, en rätt bra doppresent tycker jag!

Vad har hänt mer…. Jo en härlig workshop gick av stapel i Finland med AFK i Helsingfors. Fantastiskt härliga människor allihop, med ett engagemang sällan skådat. Det dröjde inte länge innan alla såg figurer av alla de slag i naturen, ugglor, gubbar o gummor i folkdräkter! Och som jag njöt av deltagarnas fantasier som blommade upp framför mina ögon, det var verkligen härligt att få ta del av! En sann skaparglädje som jag hoppas fortsätter för dom, även utan min tvingande närvaro.

Det gruffades lite här o var mellan bladen då stativ var strikt förbjudet;-) Men man får se det som ett bra träningspass? Det ÄR inte lätt att stå helt still. Det är tålamodsprövande, det gör ont i ryggar och man får inte andas. Men i min värld gör det fotograferandet så mycket enklare och ger mig tillfällen att fånga upp plötsliga vyer från ett otillgänglit område som inte ett stativ kan. Jag kan lugnt konstatera att ingen av dagens bilder skulle blivit till om jag tvingats använda ett stativ. Jo, möjligen krull-larven som ju satt högst upp på ett strå, men de andra låg jag in under, böjt över, svängd som en orm runt….platt på mage fotograferandes mellan mossa (Green bird in e green room), hängandes över en sten fotograferandes ner mot marken (bird army).

Stativälskare hävdar säkert att det visst går att kön in ett stativ på något sätt och att man får köpa ett special som är smalare etc.. Men varför om det är enklare, smidigare och snabbare utan? Jag har iaf inte tålamod att fälla upp ben, konka på ytterligare en attiralj mitt inne i skogen.

För mig är semestern äntligen här. Med den följer tid att fotografera samt att äntligen gå igenom määängder av bilder!

Som vanligt: förstora gärna genom att klicka på bilden.

_MG_3722_s

Flygande gubben

_MG_4403_s

Mumien

_MG_3771_s

A birds tail

_MG_5440_s

Green bird in a green room

_MG_0824-1_s

Bird army

_MG_3161_s

Finsk maskros

_MG_3563_s

Hidden

_MG_3683_s

Krull larv

_MG_3180_s

Ogräs med stjärnglans

_MG_3185_s

Attached

_MG_4579_s

Tiny romance

_MG_4908_s

Valthorn i trädgården

_MG_4917_s

Centrum

_MG_5018_s

Lupin=kärleksblomma

_MG_5037_s

Lupin=vänskapsblomma

_MG_5161_s

Lupin=munkblomma

_MG_5206_s

Lupin=brun höna-blomma

_MG_5344_s

Till Karin

_MG_5363_s

_MG_2533_s

High Five

_MG_5424_s

 

Annonser
18 kommentarer leave one →
 1. juni 28, 2015 1:21 e m

  Vilka härliga och underbara bilder…tack att vi får se dem…

  • juni 28, 2015 4:11 e m

   Hej Anita,
   Tack så mycket för att du kikade in och på så sätt följde med till Grebbestad och Finland.
   Men att den lilla världen är sig likt vart man än i världen vänder står rätt så klart ändå 🙂
   Mvh Anna

 2. juni 28, 2015 6:06 e m

  – Halloj i väster.
  – Helt underbara bilder. Fattar inte hur du
  kan lyckas jämt !
  – Ha det bra !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida….:o)

  • juni 29, 2015 11:25 f m

   Goddagens Henning och blondy!
   Lyckas gör jag nog inte i allas ögon, men ser man med liknande, kanske smaken är densamma?:-)
   Det glädjer mig iaf att Du tycker om det du ser!
   Hälsningar tillbaka från andra sidan!!

 3. hanbq permalink
  juni 28, 2015 8:05 e m

  Hahaa! Toppen text och fina bilder. Makroivern fortsätter i Finland :).
  … och jag har faktiskt fotat några makrobilder här senare utan stativ. Och jag medger – det ger ju nog möjlighet till mer fantasifulla arbetsställningar och spännande bilder.
  Glad sommar, Anna!
  Hälsningar från Hanna, en AFKare vars stativberoende ifrågasattes av Anna 🙂 :).

  • juni 29, 2015 11:23 f m

   He he, underbart underbart!
   Och det är ju inte vilket AFK-are som helst utan självaste ordföranden her self:-)
   Jasså du har vågat släppa taget lite? Spännande spännande! Men jag minns ju vad du sa om antalet bilder som då växte markant i minnekortet…. och det gör det ju självklart, det blir definitivt ett merjobb med att radera bilder i efterhand vilket inte alltid är så kul, man vill ju lägga tiden på att fotografera, inte rensa.
   Men man skall ju självklart fotografera på det som passar en själv bäst, vad som gäller för mig behöver ju inte alls betyda detsamma för en annan.. men gruffa kommer jag göra;-)
   Hoppas du får en toppensommar, fri från mördarsniglar och det regn som nu lägrat sig över Sverige.
   Kram Anna

 4. juni 29, 2015 12:29 f m

  Fina och kluriga bilder! 🙂

 5. juni 29, 2015 9:55 f m

  Så mycket vackert du visar!
  Det är längesedan jag skrev en kommentar här, men jag kikar in
  när det kommer något nytt!
  Inspirerande bilder!!!
  //Lola

  • juni 29, 2015 11:11 f m

   Hej Lola
   Det är trevligt att veta att du tittat in, det värmer!
   Men jag vet, vad sjutton skall man säga? Inte alltid man har något att tillföra när man kikar in hos andas bloggar..men det ÄR faktiskt trevligt att se och läsa dina rader, vi har ju följt varandra länge du o jag – ända från fotosidan och mött varandra irl med:-)
   (Och jag älskar din kommentar i din blogg under utrustning ”Allt annat är överflödigt” förutom kameran och objektivet;-))
   Mvh Anna

 6. juni 29, 2015 6:38 e m

  Superfina bilder! Det där med tålamod är knepigt, skulle behöva en stor dos just nu. Har nog inte varvat ner ordentligt än , men jag har tre veckor kvar av semestern så det blir nog ordning på mig också 🙂 Tålamod behövs ju verkligen vid macrofoto, och jag känner att jag mest far omkring som ett bi eller nåt 😉
  Ha en fin vecka!
  / Lena

  • juni 30, 2015 9:24 e m

   Hej Lena, då har vi nästan lika länge – är inne på min första och firade dagen med både ris och ros: först till tandläkaren och sedan till Hagabadet med tillhörande lunch i solen. Ett knallrött ansikte skvallrar om att det förmodligen var för länge.. Har hört någonstans att det tar några veckor bara att Varva ner” o koppla av från jobb etc vilket väl innebår att vi får en veckas ledighet i lugn o ro ? Vi får satsa på att fota som sjutton den sista veckan då;-)
   Tack för att du kikade in, en fin vecka önskar jag dig med:-)
   Mvh Anna

 7. juni 30, 2015 9:11 f m

  Jag förstår inte hur man klarar av detta utan stativ. Men samtidigt förstår jag inte hur man klarar av det med stativ heller. Så många gånger som jag har bråkat med stativet och det har slutat med att jag försökt utan och det har heller inte fungerat. Måste vara något med generna, att det finns ett fåtal här i världen som är skapade för att kunna göra sådana här fantastiska bilder.
  Är väldigt imponerad över dina bilder.

  Vänligen Mats

  • juni 30, 2015 9:30 e m

   Äsch, men tack så mycket!! Jag kan bara säga som så att det inte sitter på första försöket direkt, men det är ju absolut möjligt och inte minst – BRA träning! (yeah right, säg det till bilringen) men vad skönt att du med blir förbannad över strulbenen, den enda gång stativet var bra var när jag blev jagad av en flock tjurar i en hage, då var jag jääääkligt glad över att jag hade stålbenen i näven för dom gav sig INTE. Men ger mig inte in i hagar med tjurar numer så inget stativ mer för mig.
   Men som alla vet är det ju stativ man SKA ha för att få skarpa fina bilder! Man får väl bara välja motiv därefter som inte behövs stå på huvudet för att komma åt:-)

   Mvh Anna

 8. juli 1, 2015 11:56 e m

  Så otroligt söta, vackra, roliga bilder! Du är ju otrolig! ❤

 9. juli 26, 2015 5:49 e m

  Alltid fina bilder på den här bloggen 🙂

 10. mars 4, 2016 11:05 f m

  Du är bara helt makalös Anna. Dina bilder är så underbara! Vilken konst! Du är bara bäst på det här! 🙂

  • mars 4, 2016 10:24 e m

   Halloj Cindy! Oj tack så hemskt mycket för att du ser dom som konstnärliga, det värmer i hjärtat! Jättekul att du tycker om dom 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: